Torben L. Benamputeret.

Lørdag den 28. august mødte jeg, sammen med en lille gruppe andre, op til et prøvedyk i Nørresundby Svømmehal.

Vi blev alle budt velkommen af instruktørerne, som sørgede for os gennem hele eftermiddagen.
Efter omklædning mødtes vi ved bassinkanten og jeg hurtigt tildelt en makker som skulle undervise og guide mig gennem prøvedykket.
Efter en grundig gennemgang af udstyr og tilpasning af samme kom jeg i vandet og vi startede med de indledende øvelser som var med til at øge kendskabet til udstyret og hvordan dykningen skulle foregå.

Jeg er, efter en trafikulykke i 2015, rygmarvsskadet med en in komplet skade og mangler derudover venstre underben. Det giver nogle afledte udfordringer i forhold til balancen i vandet. Disse udfordringer blev ret hurtigt løst og det virkede faktisk helt naturligt at skulle tilpasse udstyret til mine funktionsnedsættelser.

Nede i vandet var min instruktør hele tiden i mit synsfelt og vældig dygtig til at kommunikere med mig og guide mig, hvis der var noget jeg var i tvivl om.

Det blev til lang tid under vand og jeg fik masser af mulighed for at lære udstyret at kende og oplevede også hvordan mine kroniske smerter lettede og jeg kunne føle mig fri og let for første gang siden min ulykke.

Carsten og instruktørerne fra dykkerskolen var hele vejen igennem meget professionelle og seriøse med et glimt i øjet, der gjorde stemningen afslappet og rar at være i.

Mine varmeste anbefalinger for dette prøvedyk-setup. Uanset om du har en funktionsnedsættelse eller ej.